Senaste inläggen

Av Meya - 27 december 2008 14:46


Idag var det hopplöst att få Stormatte eller Mellanhusse att fatta att jag ville ut nu. De satt bara och pratade och drack "kaffe". Jag försökte och försökte, men inget funkade. Och ingen annan än Lillhusse mer var hemma som jag kunde fråga.

Men så plötsligt hörde jag mitt namn nämnas och jag lyssnade direkt.

Det var Mellanhusse som sa :

"Ja men lägg kopplet på golvet så får Meya hämta det när hon vill gå ut"

Stormatte skrattade och sa :

"Det tror du skulle fungera ?"

Mellanhusse sa då :

"Du kan ju testa"

Då reste sig Stormatte och tog ner mitt koppel som hänger på en "krok", Ja tänkte jag nu ska jag ut ! Men vet ni vad hon gjorde ? Inte tog hon på mig kopplet inte, hon bara lade ner det på golvet. Med halsband och allt.

"Men vad trög hon är idag då" tänkte jag och gick och hämtade kopplet och lade det en bit från Stormattes fötter.

Vad tyst det blev. Både Mellanhusse och Stormatte började sedan skratta. Stormatte sa till mig att hämta kopplet och komma närmare med det. Först förstod jag inte vad hon menade, men sen tog jag och hämtade kopplet och vet ni då tog Stormatte tag i kopplet och vi hade "dragkamp" ! Det var skoj. Jag drog och drog och ryckte, men Stormatte släppte inte taget. När hon sedan sa "Nu räcker det" "Loss" så släppte jag snällt.

Av Meya - 27 december 2008 11:16


Ja det blev en ordentlig promenad idag på förmiddagen. Jag trodde ju det skulle vara en av mina vanliga rastningspromenader, men se det blev det inte. För så fort jag kom ut på vår vanliga gångväg så vek Stormatte av från den och begav sig ut i terrängen. Det fanns inte ens en stig att följa.

Ahhh tänkte jag, mycket flera spännande dofter att utforska tänkte jag och började dra i kopplet ! Men icke då. Genast sa Stormatte "NEJ Meya" "FRAMÅT" !

Vad snopen jag blev. Jag förstod inte riktigt vad hon menade, men när hon visade med handen att jag skulle gå framåt bara, då fattade jag rätt snabbt. Ok tänkte jag gå framåt före Stomatte, det kan ju inte vara så svårt. Så jag gick före henne, men varje gång jag stannade för att lukta på en intressant sak, så sa Stormatte "FRAMÅT" med en bestämd ton.

Så jag kom av mig och fortsatte framåt ett tag till, innan jag hittade en annan spännande doft.

Genast när jag ville sniffa där så säger Stormatte i samma bestämda ton "FRAMÅT MEYA" så då gick jag framåt före Stormatte.

Det upprepades några gånger till innan jag insåg att det var bättre att bara gå framåt tills matte sa något annat.

Så sagt och gjort, så blev det. "Duktig tjej" säger Stormatte då. Jag visste ju inte vad det betyder, men jag hörde att hon var vänlig, så det var nog något bra.

Vad som var ännu roligare då, var att Stormatte släppte ut "kopplet" längre och längre tills jag var en bra bit före henne. Det var ju rätt trevligt, så jag fortsatte tills matte sa "Duktig tjej, nu räcker det", och bara lugnt samlade in kopplet igen. Sen klappade hon om mig och sa att jag var "duktig".

Jag vet ju som sagt inte vad det betyder, men jag gillar tonfallet, det låter vänligt så jag förstår att jag gjorde det bra.


Av Meya - 26 december 2008 16:54


Idag var allt som vanligt, bortsett från att Stormatte och Mellanhusse inte varit hemma under dagen, men däremot är mellanhusse påväg hem nu hör jag. Ska skynda mig att hälsa på honom. Vi hörs !Av Meya - 25 december 2008 22:37


Nej idag var det inget särskilt som hänt, mer än att jag fått vara själv en längre stund än vanligt. Mellanhusse var hos en kompis.

Storhusse, Lillhusse och Mellanmatte och hennes "kompis" har varit och ätit julmat. Den var god sa de.

Stormatte sa de var på "jobbet". Hon var den som kom hem först och då blev jag glad. Äntligen lite sällskap. Stormatte tog med mig på en skön promenad. Vi busade lite också, men jag var lite trött så jag tog det lite lugnt idag.

Sen gjorde Stormatte iordning lite "fika" till sig och bad mig följa med in i vardagsrummet. Där fick jag också lite "julmat". Så jag fick trots allt smaka lite julmat jag med, men först när Stormatte kom hem.

Sen stannade jag hos henne tills jag hörde de andra komma hem. Då gick jag och hälsade på dem.


Av Meya - 24 december 2008 15:58


Idag åkte vi bil någonstans.

När vi kom fram, jag antog det eftersom vi stannade, så ville jag fort komma ur "bilen". Men Stormatte sa till mig att "lugna ner mig lite".

Men det var inte så lätt, för så fort hon öppnade "bildörren" så kastades en mycket välbeklant lukt mot mig. Det luktade som mina kompisar, ja i alla fall några av dem ! Var de här de med ?

Sedan när jag klev ur "bilen" så kände jag igen mig och jag visste precis vart jag ville nu ! Jag ville till hagen där jag fick leka med dem ! Så jag drog i kopplet, men jag tror nog Stormatte blev lite irriterad för hon sa i skarpare ton "LUGNA NER DIG, MEYA" först lyssnade jag inte, då fick jag ett ryck i kopplet eller om det var så att jag första saktade ner och sedan drog i kopplet igen, jag vet inte vilket. Men det fick mig i vilket fall som helst att sakta farten lite.

Sedan släppte Stormatte mig i hagen ! Och jag for in med en väldig fart !

WOW får, dem skulle jag jaga lite. De sprang en stund när jag skällde på dem, men sedan brydde de sig inte. Trist, men det var samma visa senast jag var här och ville busa med dem. De brydde sig inte !

Så jag såg mig om efter min lekamrat ! Jippeee där kom han ! En stor lurvig hund lika busig som jag. Gissa om vi for runt. Vi hade jätteskojigt ! Dessutom var vi båda glada att träffas igen, för det var längesedan sist. Vi lekte och vilken julafton det blev ! Här fanns också "lillungen", ja hon är bara en valp,  8 månader gammal säger hon.Men hon var inte mes oss ute och lekte. Men jag visste ju att hon var där, någonstans.

Efter en stund var jag och min kompis lite trötta och varma. Så vi varvade ner litegrand. Snart kom "Storhusse" och "Gammelmatte" (ja jag kallar henne så för hon är lite gammal, men väldigt bestämd) och de tog med oss in i huset.

Där var det flera människor och efter en stund kom mina tidigare "Stormattar" (4 st) plus "Lillmatte" ( 1 st). Då blev jag glad att få hälsa på dem. De var glada de med. Hade de haft svans så tror jag att den skulle vifta rätt mycket.

Jag, "min kompis" samt "lillungen", fick varsitt "prassligt" paket ! Jag öppnade mitt meddetsamma. Jag visste ju hur man gjorde.

Men "min kompis" och "lillungen" fick jag hjälpa lite på traven. Har de aldrig öppnat "paket" förr månne ?

Nej sa min kompis, och "lillungen" sa att hon visste knappt vad de var.

Men när de fått lite hjälp så insåg de vad de kunde ha missat. För däri låg varsitt "ben" att tugga på. De blev jätteglada. Jag med naturligtvis. Men jag ville ha flera. Dock fick jag inget mer "paket" eller "ben". Sen roade vi oss med dem ett tag innan det var dags för att busa en stund igen ! Ja nog blev det "en julafton" för mig med som Stormatte uttryckte det. Jag förstod inte vad hon menade. Men jag hade haft en rolig dag och kväll och halv natt tyckte jag. Det räckte för mig.


Av Meya - 24 december 2008 13:27


Ja jag visste inte vad "julafton" betydde, men jag fick veta vad det innebar i år !

Först packade storhusse och Stormatte en massa "kassar" med prassliga saker. Sen bar de ut dem. Sen kom Mellanmatte in och hämtade mig ! Ahh promenad tänkte jag ! Icke då, jag misstog mig.

Istället går vi ut till något som kallas "bilen" och där sitter alla andra "flockmedlemmar" i min flock och väntar tydligen. Stormatte sätter sig i framsätet, och sedan ska jag få plats vid hennes fötter på golvet !

Okej, det blir nog trångt tänker jag, men det går, dock fick jag bara sitta.

Ligga ner var inte att tänka på ! Sen börjar "bilen" att röra på sig.

Jag ser hur saker far förbi utanför och jag börjar tycka det känns obehagligt, så jag rör lite oroligt på mig.

Men Stormatte öppnar fönstret lite så jag får frisk luft och då känns det genast mycket bättre. Sen går resten av resan bra.

Vi reser inte alltför länge. Stormatte sa att det tog 45 minuter bara.


Av Meya - 23 december 2008 12:41


Idag var Stormatte och jag på en skön promenad. Det var friskt ute och blåste lite. Det luktade snö tyckte jag, men såg ingen.

Vi tog den vanliga svängen till en början.

Sedan svängde plötsligt Stormatte av från stigen och gick ner i "en dalgång" som finns hos oss. Där har jag aldrig varit förut, så det var spännande. Här luktade det så gott av olika sorters djur.

Jag fick vittring av en hare - tror jag det var, och ville gärna följa det spåret. Men se det fick jag inte, förmodligen för att Stormatte inte är särskilt snabb av sig och inte skulle hinna med mig om jag satte riktig fart. Hon vill ju som jag helst vara med flocken och jaga inte ensam - antar jag i alla fall. Och resten var ju inte med här just nu. Jag får väl försöka berätta för dem och "tipsa dem" om en ev skojig jakt.


Av Meya - 22 december 2008 18:52


Idag stängde Stormatte in sig i "Masters Bedroom". Sedan satt hon där och prasslade med något.

Plötsligt hörde jag något "pipa" och rusade fram till dörren. Där ställde jag mig och gnällde. "Tyst" sa Stormatte. Men den lät ju så spännande det där som pep, och jag visste ju inte vad det var, så naturligtvis måste jag tala om att jag ville se den !!!!

Men icke då. Nu var det tyst igen, bortsett från prassel. Så jag lade mig utanför dörren för att inte missa något. Sen tog det en lång stund innan dörren öppnades och Stormatte kom ut !

Då hade hon en påse med sig med en massa prassel. Och vet ni vad hon gjorde med den ? Jo hon plockade ut några prassliga saker och lade framför mig. Jag luktade noga på dem, och lade tassen lite försiktigt på var och en av dem. Men ingen lät något. Jo förresten där kom ett litet svagt ljud, men hur jag än försökte igen så hittade jag det inte igen. Vart kom det från ?

Men Stormatte passade naturligtvis på att ta fram den däringa "blixtrande saken" som hon ibland plockar fram. Eller egentligen rätt ofta när jag dyker upp eller gör något spännande.Hagaplan