Senaste inläggen

Av Meya - 21 december 2008 22:21


Idag säger Stormatte att det är 4 Advent. Jag vet inte vad det betyder, men de hade i alla fall "ljus" tända på bordet när de åt middag idag. Själv fick jag inte äta samtidigt, men en stund efter dem. Helst hade ju jag velat sitta vid bordet och äta med dem.

Jag försökte lägga huvudet på bordet bredvid Lillhusse för han är snäll och brukar "tappa" lite på golvet till mig. Men Stormatte såg mig och sa bara "Nej Meya, du vet att du inte får tigga".

Jag vet inte vad det betyder, men tonfallet hon hade sa mig att jag inte skulle vara där just då. Så jag gick och lade mig istället.

När Storhusse sedan ropade på mig, så kom jag som ett skott. Då sa han till mig att "sitta", och det är klart att jag gjorde det. Då lade Storhusse en godis på min "näsa" och jag fick inte ta den. Nedrans också. Jag försökte ändå att ta den, men då sa Storhusse

"NEJ, stilla sa jag".

Så jag gjorde så, sen så sa han

"Varsågod"

då fångade jag godbiten i munne två av gångerna. Men de övriga missade jag allihopa. Antar att vi övar mer. Japp det gjorde vi. Kul !


Av Meya - 20 december 2008 22:23


Idag hade jag dragkamp med Mellanhusse. Han var rätt stark, men jag gav honom lite att ta i för. Jag är nämligen också stark.

Vi hade jätteskoj, och det var lite tråkigt när Storhusse efter ett tag sa att vi skulle lugna ner oss, jag och Mellanhusse. Det var nämligen matdags.

Men roligt hade vi, den stund det varade.

Hoppas ni haft en bra dag. Själv känner jag mig lite lagom slö just nu så jag ska nog vila en stund på maten.Av Meya - 19 december 2008 23:33


Ja det blev det idag. Men jag kan den nu så jag visste vad som förväntades av mig. De som inte redan vet det kommer att förstå då de läst min blogg, att jag gillar nästan all sorts godis. Men det jag bjöds på idag var en ny smakupplevelse. Men det var friskt och gott må ni tro. Prova själv får du se om inte du tycker samma sak.

Storhusse gav mig en "Sök - lektion" idag.

Han hade gömt 3 goditar på olika ställen. Jag hittade  dem rätt fort. Storhusse hade gömt "clementin - klyftor" lite varstans som jag skulle leta reda på. Den första var väl sådär, den andra var riktigt god och den tredje var jättefrisk och god. Den fjärde, ja den ser ni ju själva vad han gjorde med. Men jag har härmed fått en ny favvo frukt - CLEMENTIN.

Den är riktigt god ska du veta.Av Meya - 18 december 2008 22:52


Ja ni, nu tycks det närma sig sovdags för Stormatte och Storhusse börjar gå omkring och plocka undan och Stormatte har tagit på sig nattkläderna. Storhusse kliver i skorna och jag gissar att det betyder sen kvällspromenad. Japp det blir det för jag får följa med. Härligt - nu ska vi ut på promenad !

Av Meya - 18 december 2008 20:55


Ahh nu är det dags för promenad tror jag, för Stormatte tar på sig Jackan ! Härligt !

Javisst blev det promenad, och en jobbig sådan. För även här lade Stormatte in träningsmoment för mig. Denna gång gällde det för mig att följa henne och gå bredvid henne utan att dra i kopplet. Det förstod jag först efter en stund. För varje gång jag gick före Stormatte så ryckte det till i kopplet så jag kom av mig och paff gick bredvid henne. Det ska väl erkännas att jag var väldigt okoncentrerad till en början. Men efter att Stormatte gått med mig ett bra tag och valt ut en äng att träna på, så insåg jag att det var bäst att lyssna och följa henne lugnt bredvid. Då räckte dte med att Stormatte stannad etill eller saktade farten så gjorde jag detsamma och stannade bredvid henne. Då sa Stormatte "Duktig tjej" med vänlig röst.

Stormatte tränade med kommandona :

"Hopp" (då hoppade vi över ett parkeringsstaket - ja Stormatte också ).

"Ligg" (då jag måste lägga mig på marken ordentligt), jag vet vad det betyder, så att genomföra det var inget problem.

"Hit" (då satte matte mig och lämnade mig så långt kopplet räckte till - varpå jag skulle sitta kvar och sedan komma mnär hon ropade på mig).

"Fot" (då jag skulle följa Stormatte oavsett i vilken riktining och tempo hon förflyttade sig) samt

"Sitt" (det vet jag absolut vad det är för det ska jag numera göra varje gång innan jag går ut genom dörren, fram till matskålen då det är middag, innan vi går över vägen osv).

Det var en jobbig promenad det här. Men den var faktiskt riktigt rolig också, för vi var ute länge.


Av Meya - 18 december 2008 17:15


Jag tror Stormatte har fått fnatt idag. Det har blivit en hel massa träningsmoment av olika slag. Nu har hon och jag lekt/tränat inomhus med att jag ska leta reda på godis som hon gömt på olika håll.

Först skulle jag leta godis på golvet.


Av Meya - 18 december 2008 17:10


Sen fick jag leta mer Godis på golvet. Den här gången sa Stormatte "Sök" och jag försökte förstå henne. Så mycket förstod jag som att jag skulle leta något, för hon pekade på köket och sa lite peppande "Sök Meya". Så jag for som en dammsugare över golvet. Och jag hittad emer Godis, denna gång undre en "tidning" som det tydligen hette.Av Meya - 18 december 2008 17:05


Sen visade hon mig återigen till köket och upprepade "Sök". Nu började jag fatta vad hon ville, så jag ner med nosen och började frenetiskt leta runt i köket. Ahh där fångade jag upp en svag lukt av Godis. Närmare bestämt Morot. Den var under vanten. Men jag hittade den.Hagaplan