Senaste inläggen

Av Meya - 2 mars 2009 14:30


Idag var jag ute med Mellanmatte på promenad, när jag fick syn på en sån där lurvig sak. Naturligtvis ville jag varna matte och säga att jag inte litade på den riktigt så jag började resa ragg, morra och dra i kopplet för att försvara mig. Mellanmatte bara ryckte i kopplet, och hon gjorde det flera gånger men jag ryckte tillbaka.

Till sist lät det som att Mellanmatte blivit trött på mig, för hon lät arg och sa till mig på skarpen och ryckte hårt i kopplet. Jag lyssnade tillfälligt, men var fortfarande osäker på hunden där framme.

Hör och häpna, men sedan så började den andra hundens matte tilltala min matte och sedan började hon gå runt mig och min matte med sin hund som inte sa mycket alls, bara tittade på mig.

Mellanmatte bara stod där och gjorde ingenting mer än sa till mig att sitta ner (fast jag lade mig istället). Till sist insåg jag att det var det ingen fara med hunden som gick runt, runt och runt mig. Den sa inget bara följde sin matte. Jag satte mig upp och sen började Mellanmatte gå runt med mig också, hela tiden i närheten av den andra hunden.

Hon pratade och kallade på mig att följa henne runt och så gjorde jag.

Till sist så kändes allt bara så lugnt och skönt och jag tror Mellanmatte tyckte det också. Efter ett tag gick vi vidare på vår promenad och sedan hem. Allt kändes bra.


Av Meya - 20 februari 2009 20:58


Hallo !

Idag fick jag äntligen äta upp pepparkakshuset som jag sneglat så länge på. Två gånger har de andra i flocken byggt om det eftersom det rasat. Andra gången gjorde de ett nytt, och det fick jag äta upp igår och idag då. Det var inte så tokigt alls, det smakade så gott.


Av Meya - 17 februari 2009 13:00


Ja just det. Idag fick jag en morot och det var ett tag sedan sist.

Men jisses så gott det var. Det tog inte lång stund innan den var slut. Då tittade jag lite bedjande på Stormatte för att se om jag kunde få en till. Men hon sa "Nej du Meya, en räcker just nu".

Hon sa det i en sådan ton att jag förstod att det inte var någon ide att fråga igen, i alla fall inte på en stund.


Av Meya - 17 februari 2009 10:20


Idag på morgonen mådde Mellanmatte bättre. Hon var rätt glad och pratade med mig en stund innan hon gick till jobbet idag.


Av Meya - 17 februari 2009 00:25


Mellanmatte är lite ledsen. Jag försökte komma in till henne genom en lätt dörrputt, men dörren var stängd. Så jag lade mig utanför hennes dörr efter den sena kvällspromenaden.


Av Meya - 16 februari 2009 23:03


Ja det gör det faktiskt. Jag har varit ut i köket flera gånger för att försöka reda ut vad som försiggår därute. Storhusse står nämligen där och håller på med något på bänken. Varenda gång skickar han ut mig med ett

"Gå och lägg dig Meya", så jag lomar till min sovdyna och lägger mig där men försöker försiktigt försiktigt komma lite närmare. Dessvärre upptäcker Storhusse mig, och ibland kommer också Stormatte ut från vardagsrummet där hon är. Hon bara tittar på mig och då vet jag att jag gör bäst i att just "Gå och lägga mig" och skyndar mig tillbaka till min sovdyna igen.

Stormatte måste höra väldigt bra för hon märker att jag "ålar" mig ut i köket fortare än Storhusse gör. Sjutton också !

Av Meya - 16 februari 2009 22:30


Ja idag har det varit lugnt här hemma. Det har en lång stund bara varit Stormatte och jag och Lillhusse hemma. Det var så skönt. Lillhusse har suttit vid datorn en del, och Stormatte har sett på TV eller också suttit vid datorn. Då lade jag mig bredvid henne. Det kändes skönt.

En stund fick jag vara hemma ensam idag, men jag förstod när Stormatte och Lillhusse kom hem att det var för att Stormatte hade hämtat Lillhusse "från skolan".

Det var bara skönt när de kom hem. Då fick jag sällskap igen.

Men vad som gjorde mig lite konfunderad var att Stormatte gick så konstigt när hon kom hem. Jag hörde det redan utanför porten och i trappen med för den delen. Hon gick som om hon hade ont i en tass, haltar heter det visst. När Storhusse och Mellanhusse kom hem fick jag höra varför för hon berättade för Storhusse och Mellanhusse lyssnade också. Stormatte lät jätteledsen i rösten så jag smög mig lite närmare för att trösta. Stormatte förklarade för Storhusse att

"Hon hade halkat när hon försökte hinna med bussen till Lillhusses skola".

Hon berättade för Storhusse att "Hon hade halvsprungit för hon såg att bussen redan börjat åka innan hon hann fram".

"När hon närmade sig bussen så saktade hon farten då hon såg att chauffören upptäckt henne och börjat bromsa, men precis då bussen kom halkade hon så illa att hennes fötter och ben hamnade bara någon meter framför bussens bakdäck. Som tur var hade busschauffören väldigt låg fart och redan broms så hon behövde inte få benen överkörda av bussen".

Men hon slog sig tydligen ordentligt, för hon haltar fortfarande.

Storhusse säger att hon har blåmärken och ont i ryggen också. Stackars Stormatte.

Ikväll blir det alltså Storhusse som går ut med mig, för Stormatte ska hålla sig stilla säger Storhusse till mig.

Jag ska försöka få henne till det för jag kan ligga vid hennes fötter och upptäcka om hon tänker gå någonstans.


Av Meya - 16 februari 2009 18:55


Idag kom Mellanmatte hem på kvällen och då hälsade jag glatt på henne. Jag trodde hon skulle ta med mig på promenad, men tydligen inte. När jag tittade på Storhusse så förstod han nog för han ropade på Mellanhusse som kom och lyfte ner kopplet och tog med mig ut på en kort promenad. Lite lekte vi också.


Hagaplan