Senaste inläggen

Av Meya - 17 januari 2009 15:10


Idag blev det ingen längre promenad, i alla fall inte hittills. Det verkade som om alla tyckte det var kallt. Javisst det är rätt svalt om nosen, men det gör väl inget ?

Varken Storhusse eller Mellanmatte tog sig tid för långpromenad.

Stormatte var "på jobbet" och Mellanhusse (fast han brukar sällan göra långpromenader med mig) var hos en kompis.

Av Meya - 16 januari 2009 14:11


Japp nu är Mellanmatte hemma det märks. Idag var vi ut på en vanlig rastpromenad, trodde jag i alla fall. Men det visade sig att den blev en enda träningspromenad.

Mellanmatte hade godis med sig, det märkte jag och jag var tvungen att ha koll på henne istället för alla andra runtomkring. Det var urjobbigt. Men hon gav sig inte så ville jag ha godis, ja då skulle jag ha stenkoll på Mellanmatte, annars blev jag utan. Ja en är ju svag för godis, så vad hade jag för val ? Jag höll koll på henne och följde henne. Hon traskade på och var nog troligen i andra tankar för vi gick in i en helt ny trappuppgång, och där var det ju tvunget att nosas av.

Mellanmatte sa bara till mig

"Lägg av, vad är det som luktar så spännande nu då. Här går du ju varje dag, flera gånger om dagen så kom nu", och så ryckte hon lite i kopplet.

Vad nu då tänkte jag, ett nytt ställe och jag får inte kolla lukterna. Taskigt ! Sen tittade Mellanmatte på den dörr där hon tänkt gå in. Tydligen stod där ett helt annat namn än vad Mellanmatte väntat sig för jisses vad bråttom hon fick ut genom porten och kollade där husnumret.

Sen började hon fnissa lite, hon insåg att hon gått in i helt fel trappuppgång.


Av Meya - 15 januari 2009 16:01


Storhusse hade varit iväg en sväng och när han kom hem var både Lillhusse och Mellanmatte med honom. Jag blev glad att se dem för de hade varit borta hela dagen. Mellanmatte hade dessutom varit borta väldigt länge. Jag hade inte sett henne på flera dagar. Visserligen hann jag hälsa på henne igår kväll, men då hade hon ju sin "tvåbenta pojkvän" med sig, så då blev inte särskilt mycket tid över för mig. Lika snabbt som Mellanmatte kommit, lika snabbt försvann hon. Så då pratade jag och gosade en stund med Storhusse, Stormatte ochh Lillhusse istället.

Stormatte sa något till Storhusse och då hämtade Storhusse något i "kylen", den kallas så tydligen den där kalla saken där bl a min mat finns i. Storhusse sa till mig att sätta mig ner så då gjorde jag det. Stormatte bara tittade på hon och sa ingenting alls. Sen såg jag hur Storhusse lyfte på mitt sovtäcke och lade något där. Sen gick Storhusse utom synhåll, blev borta en kort stund och kom strax sedan tillbaka in i "köket" där jag satt och väntade tillsammans med Stormatte. Storhusse tittade på mig och sa "SÖK".

Okej tänkte jag, en baggis. Så jag sprang direkt till mitt sovtäcke, för jag hade ju sett att han lade något där, och luktade och luktade. Ja, jag kände lukten av "korv" i mitt sovtäcke. Måste skynda mig att hitta den tänkte jag. Men vart är den ? Jag letade och letade. Jag vände upp och ner på täcket, jag lyfte på det, jag dök in under det, men ingenstans kom korven fram. Vart gjorde han med den ? tänkte jag förbryllat. Den ska vara här, jag såg ju hur han gömde den under sovtäcket. En sista gång lyfte jag på täcket, sen tittade jag bedjande på Storhusse och Stormatte. Kunde de inte hjälpa mig ? Men nej de sa bara"SÖK".

Stormatte sa något till Storhusse som svarade och så sa han återigen "SÖK". Jag återvände lite halvhjärtat till sovtäcket och letade, men jag hittade inte korven ! Så jag tittade återigen lite undrande på Storhusse. Han pekade ut i hallen mot TV rummet och sa bara "SÖK". Jag fattade noll. Det var ju under mitt sovtäcke han hade gömt korven ! Det såg jag ju !!!!!!

Nåväl säger han så och pekar åt det hållet så ska jag väll gå och titta där med, men där är den ju inte det är jag helt säker på !

Men vänta - där fångade jag upp en ljuvlig doft - det luktade korv. Ja.....nu var den jättestark, den där lukten av korven så jag började leta febrilt.

Men vart är den ????? Jag sökte in i "vardagsrummet", men nej då blev lukten så svag, hallen - ja där blev den stark. Nosen i golvet och nu började det nästan lukta alldeles för mycket ! Nej nu.......jag tror han har gömt den - under mattan - i hallen ! Men.......vad konstigt. Jag såg ju att han lade den under mitt sovtäcke. Kan korvar gå ??? Och i så fall HUR vet husse det ?


Av Meya - 15 januari 2009 14:37


Idag var det som en speciell dag. I alla fall hände det en nya saker.

Till att börja med så var Stormatte och jag ute på en lååång promenad i det vackra väderet. Solen sken men det blåste ute tyckte jag.

Vi gick en "ny" runda som jag inte gått förut. Jag trodde först det skulle bli som den gamla vanliga "rastsvängen" för den började på samma sätt. Men sen fortsatte Stormatte nedför en lång backe ner i en dalgång. Där var det skönt för det blåste inte ett dugg. Så vi gick där och strosade. Jag hittade en massa spännande lukter som jag måste undersöka. Stormatte gjorde sig ingen brådska, jag fick lukta där jag ville utan otåliga ryck i kopplet som det ibland kan bli när den som promenerar med mig har lite bråttom.

Sen kom vi till en gångväg och där brukar vi de gånger vi gått häromkring gå, men inte idag. Stormatte fortsatte åt "fel håll" tyckte jag. Men jag följde med, hon visste väl vart hon skulle verkade det som. Vi gick och gick på gångvägen, sedan tog vi av från den och gick in bland träden och stannade i en "glänta". Där blåste det inte heller. Där stannade Stormatte en stund och satte sig på en sten och tittade mot solen. Jaha tänkte jag, jag sätter mig väl jag med och tittar mot solen (dessvärre ingen blixtrande sak med den här gången, och ingen fotograf heller för den delen). Sen satt vi så en stund Stormatte och jag. Efter en stund tröttnade jag och ville gå vidare, men Stormatte satt kvar så jag började strosa runt henne, i kopplets längd då, och se vad där hade gått för ngt. Efter ett bra tag reste hon sig igen och vi gick vidare.

Vi kom till en annan gångväg och den följde vi tills vi kom till mina "hemtrakter" igen. Då ville jag börja registrera vilka som gått här tidigare, men se det fick jag inte.

Nu skulle Stormatte "träna dressyr" så hon sa till mig att gå jämte henne, hela tiden. Gjorde jag minsta försök till att lukta och snosa, så sa hon bara "Nej ! Fot". Så det var bara att göra så. Plötsligt stannade hon och jag skulle sätta mig mer. Sen gick hon och jag skulle följa med. sen stannade hon igen och gick och bytte riktning. Ja så där höll hon på, och jag följde med. Fick inget annat val. När vi nästan var hemma fick jag äntligen tillåtelse att nosa av omgivningen. Bra för det kunde ju ha hänt ngt spännande här. Väl hemma fick jag "lunch" som det visst kallas när man äter då det är ljust ute.

Men det kändes skönt att ha varit ute en bra stund. Det hoppas jag vi gör om igen Stormatte och jag.


Av Meya - 13 januari 2009 22:38


Idag har Stormatte varit "på jobbet" men när hon kom hem så gick hon ut en sväng med mig. Vi gick en liten annorlunda runda. Vanligvis så går Storhusse med mig här. Stormatte "brukar" ta en annan runda. Men hur det var så gick vi en sväng i allal fall.

Det blåste mycket ute så Stormatte hade nog bråttom in igen och jag höll med henne. Det var inget trevligt väder att vara ute i. På vägen hem mötte vi en "liten kvinna" med en stor schäfer. Schäfern tyckte inte jag om, fast vi var på avstånd, så jag talade om det för henne och försökte få Stormatte att fatta det också. Jag skällde på schäfern, morrade och reste ragg. Stormatte bara ryckte hårt i kopplet så jag tappade balansen, sen sa hon till mig att sitta ner. Åh vad arg jag blev på Stormatte, fattade hon inte att den där schäfern inte var att lita på ???? Men jag satte mig ner men fortsatte morra. "TYST MEYA" sa Stormatte då. Ok tänkte jag och höll tyst. Sen försvann den där schäfern in i en portuppgång, och jag kände att Stormatte var arg på mig och väldigt irriterad. Hon sa inget, men det behövdes inte. Sen blev hon plötsligt jättebestämd i uttrycket och gick med bestämda steg tillbaka där vi kommit från, jag som trodde vi skulle gå in igen. Men ok en längre promenad skadar ju inte. Det var bara det att Stormatte fortsattte till en äng i närheten. Där började hon träna dressyr pass med mig. Jag skulle följa henne, sitta ner, ligga ner, gå, vända och svänga när hon gjorde det. Inga problem tänkte jag och gjorde som hon sa.

Sen såg jag en annan hund och jag märkte att Stormatte också upptäckt den. Jag gillade den inte och började resa ragg och morra. "NEJ" sa bara Stormatte då helt lugnt, och jag kom av mig och blev tyst.

Den där andra hunden passerade inte oss, den svängde av strax före oss, men jag var på helspänn, men då sa bara Stormatte "Lägg av Meya" i ett väldigt lugnt tonfall och fortsatte med dressyrövningarna. Så då brydde jag mig inte om att den där hunden var bara några meter bort. Stormatte fortsatte bara med sina "dressyrövningar" som om inget hade hänt. Jag hade ju då inget annat val än att ha koll på henne istället för allt runtomkring. När Stormatte var nöjd, och jag var helt slut av allt tänkande, då gick vi hem igen.


Av Meya - 10 januari 2009 20:46


Japp som ni ser så är det inga problem med bloggandet just nu.

Men idag hade vi lite roligt , Storhusse, Lillhusse, Stormatte och jag. Storhusse, Lillhusse och Stormatte satt allesammans vid datorn och jag tycktde de var jättetråkiga. Så jag tittade lite på Storhusse för att se om vi i alla fall inte kunde busa lite. Men se det gick ju ionte för han var lite upptagen. När jag lade upp en tass i hans knä så frågade han "Vill du också vara med" ?

Sen tog han fram en dator till mig också, jag visste ju hur man gör, men jag hittade inte "på - knappen" så Storhusse fick hjälpa mig han. Sen kom Lillhusse och hjälpte till lite han också.

Stormatte var ju som vanligt framme med den där blixtrande saken. Ja ni ser ju själva.Av Meya - 8 januari 2009 00:22


Ja klockan är mycket anar jag för Stormatte har tagit på sig nattkläderna. Hon pratade i telefonen för en stund sedan, troligen med en sk "djurdoktor" för hon pratade om tassen.

Jag förstod det för samtidigt som hon pratade i telefonen så satte hon sig vid mig och började känna igenom min tass lite mer noggrannt och vartefter hon pratade med personen i telefonen som jag förstod det. Den hon pratade med sa något och Stormatte kollade min tass och svarade :

"Ja den är kanske något lite svullen men inte varm".

"Ja hon kan böja och röra på den utan att det gör ont".

"En sträckning tror du ? OK."

Sen klämde Stormatte försiktigt på tassen, och över hela tassen och en bit upp ovanför, men det gjorde inte ont, det bara ömmade lite på en punkt som hon tryckte på. Efter det sa hon till den i telefonen :

"Hon verkar ömma lite ovanpå tassen, men ingen annanstans på tassen".

"OK då gör jag det så får vi se hur hon stöder på den imorgon".

Då sa den i telefonen något och Stormatte svarade :

"Ja då återkommer jag imorgon om hon verkar ha ont."

"Ja, tack så mycket. Hej då"

Stormatte satte sig sen och pratade med mig en stund. Det var mysigt.

Nu ska jag sova jag med. Natti Natti !


Av Meya - 7 januari 2009 23:45


Senare på kvällen kom Stormatte hem från "jobbet" och då tog hon en promenad med mig. På vägen hem mötte vi en lite långhårig "golvmopp" som bjäbbade något alldeles förskräckligt. Jag blev irriterad och reste ragg och fräste åt den, men den verkade inte lyssna. Stormatte sa bara helt lugnt "Lägg av Meya" sen gick vi vidare. Men jag som var upptagen att se vart den där "golvmoppen" tog vägen råkade komma framför Stormattes fot precis när hon skulle sätta ner foten, och då blev det på min tass. Det gjorde jätteont så jag blev ledsen och matte blev orolig och ville klämma och känna på min tass. Men den gjorde så ont trots att hon inte tog i så hårt, så jag grät lite. Sen linkade jag sakta hemåt. Väl hemma gick jag och lade mig och slickade min tass.

Stormatte var fortfarande orolig och ville titta igenom den ännu en gång, det gjorde ont. Men hon fick ju göra det och hon klämde och kände mycket noggrannt och så försiktigt.

Hon tittade på Storhusse som kommit ut till oss och lät bekymrad, när hon troligen berättade för Storhusse vad som hänt. Han tyckte synd om mig och klappade mig tröstande han med. Sen fick jag ett sent kvällsmål och då kändes tassen lite bättre, den hade ju fått vila ett par timmar. Men jag vill ju inte gå på den mer än jag måste.


Hagaplan