Senaste inläggen

Av Meya - 7 januari 2009 18:22


Ett tag efter att jag "kommit hem" så åkte Stormatte till "jobbet". Så då var jag hemma med Storhusse och Lillhusse. Lite senare kom Mellanhusse hem. Han hade tydligen varit hos "en kompis". Jag måste hälsa fort på honom och sen nosade jag av honom för han luktade katt ! Usch !

Jag fick några "flashbacks" från min tid hos min föregående familj. De hade flera katter och en av dem satte sig en dag i min nos ! Det gjorde jätteont vet ni. Sedan dess vill jag varken bråka med katter, kela med dem eller jaga dem om jag riskerar att de bråkar med mig. Nej fy för katter !

Men Mellanhusse, honom var det härligt att träffa igen. Han var också glad att se mig. När vi hälsat klart tog Storhusse ut mig på en kort promenad. Det var dags för middag nämligen. Min middag alltså, så jag hade lite bråttom in igen och gjorde bara det jag måste just nu.


Av Meya - 7 januari 2009 13:05


Åh vad härligt det var att träffa Stormatte och Storhusse igen. Och Lillhusse han och jag var nog lika glada åt att se varandra igen. Jag fick en jättekram av "min" Lillhusse. Nu verkade de alla vara som vanligt. Så den däringa "åkomman" de hade då de var så "sävliga" den verkade ha gett med sig. Skönt det.

När vi kom innanför dörren så talade jag om för "Lillungen" att jag bodde här, så jag rynkade lite på nosen åt henne när hon kom för nära min "Stormatte". Den här gången hann inte Gammelmatte säga något, för Stormatte sa bara helt lugnt :

"Nej Meya hon får vara här just nu hon med"

och så visade hon "Lillungen" till en plats att ligga på, och mig en plats en liten bit från henne. Det kändes helt ok. Jag behövde inte ta hand om den här "valpen" det gjorde Stormatte åt mig, så skönt det kändes.

Jag lade mig ner och kände bara efter hur skönt de var att vara hemma.


Av Meya - 7 januari 2009 10:25


Idag fick jag åka bil igen. Gammelmatte satte först in mig i bilen, sedan gick hon och kom ut med "Lillungen" också och satte henne i bilen. Jaha tänkte jag, nu tror hon att vi ska åka bil tilsammans, men dte gillade inte jag något vidare för ibland, och speciellt i bilen, är "Lillungen" så flamsig. Visserligen är hon bara en 10 månaders boxervalp, men ändå, hon borde ju kunna sitta stilla och gå ordentligt i koppel. Framförallt vara still i bilen. Gammelmatte sa till henne, men hon flamsade vidare så jag fräste åt henne. Då såg hon så ynklig ut och genast sa Gammelmatte "Nej, fy Meya du ska vara snäll". Jag blängde lite irriterat, sen lade jag mig ner och småmuttrade lite. Tur att vi satt på olika platser, med Gammelmatte mellan oss.

Sen bar det av. Efter en kort resa så var vi tydligen framme, så jag tittade ut. Härligt "HEMMA IGEN" tänkte jag när jag kände igen omgivningen.

Då tog Gammelmatte med sig även "Lillungen" ut från bilen. Jag talade genast om för henne "Lillungen" alltså, att nu var hon på mitt territorium. Här härskar jag. Då hördes Gammelmattes arga röst :

"NEJ MEYA, nu får du skärpa dig. Lägg avmed de där dumheterna!"

Jah tänkte jag, låt gå. För den här gången.Av Meya - 5 januari 2009 14:18


Då var det dags för promenad igen märker jag. Gammelmatte har tagit ner kopplet till oss två - Oskar och mig, så vi ska tydligen ut tillsammans. Härligt ! Vi tar vår vanliga runda, men idag skiner solen så härligt och jag blir lite uppspelt och busar med kopplet.

Men se det gillade visst inte Gammelmatte, för hon säger "Gå ordentligt Meya". Snopen kommer jag av mig och "går ordentligt".

"Vad skoj" säger Oskar och så är det hans tur att busa med kopplet. "Fy Oskar, sluta upp med det där", säger Gammelmatte lite irriterat.

"Titta nu Meya vad du har lärt honom för dumheter" säger Gammelmatte så och tittar lite halvskrattande på mig. Jag fattar noll, men förstår att det är någonting som inte riktigt är till belåtenhet. Men jag viftar på svansen och Oskar han går och smågrymtar lite. Jag tror att ni skulle kunna kalla det "småfnittrar" eller nå't sån't.

Nåväl, promenaden går vidare. Den här gången går vi en lite annorlunda väg än tidigare. Genast måste jag "sniffa av" läget. Även Oskar gör det.

Sen vänder vi hemåt. Men en skön promenad blev det.


Av Meya - 5 januari 2009 08:38


Har ni vaknat därute i bloggvärlden ännu ? Nej tänkte väl det ! En annan har redan hunnit äta frukost redan och varit ute i kylan och busat !

Nu är Gammelmatte ute hos alla djuren säger Oskar, så vi passar på att busa lite han och jag ! Oskar har en del leksaker, bl a en "pipdocka" som dessvärre börjar låta lite hes men som ändå är skojig att leka med ! Sen har han ett dragkampssnöre och det har vi just lekt med. Jag vann !! Medan vi busade så hörde jag hur "Lillungen" beklagade sig i ett annat rum, för hon fick ju inte vara med ! Jag ropade lite åt henne att hon kunde väl bara öppna dörren och komma hitut en sväng. Till svar fick jag att Nej det kunde hon inte för det var en grind i vägen. Så då var det ju inget att göra något åt. Men Oskar och jag vi busade. Sen hörde vi plötsligt hur Gammelmatte kom ute på gårdsplanen, då kom Oskar liksom av sig och gick och lade sig på sovfilten. När Gammelmatte kommer in genom dörren springer han upp viftandes på svansen. Men då säger Gammelmatte till honom att gå och lägga sig, sen lägger hon till "Du med Meya, gå och lägg dig".

Ja det har jag ju hört förut så jag gör som jag blir tillsagd. "Duktiga" säger Gammelmatte då, sen går hon in till Lillungen och ser på TV och dricker te en stund. Att det är te, det hörs när "vattnet kokar" för så brukar det låta "Hemma" också. Då kommer Storhusse eller Stormatte och hämtar "teet", ja de kallar det så. Själv känner jag att det luktar just "Te" eller "Kaffe" och på det sättet kan jag ju gissa, eller hur ?

Av Meya - 4 januari 2009 23:54


Nu är det sen kväll och det är lugnt i huset. Jag och Oskar har ätit mat och varit ute en stund. Nu ligger jag här och kan inte somna riktigt. Jag längtar hem till min familj. Visst är det roligt att vara här, men nu tycker jag att det snart borde vara dags att resa hem igen. Suckar lite.

Oskar undrar vad som är jobbigt, så jag förklarar.

Han säger att han förstår mig. Han gillar också min nya familj och skulle mycket väl kunna tänka sig att bo där han med. Men, säger han sen,

"Jag skulle nog sakna Gammelmatte alldeles för mycket, för jag gillar henne

  skarpt och jag trivs så bra här".

"Nu har jag ju dessutom sällskap av dig och Lillungen så då känns det ju

  ännu roligare" fortsätter han förklara.

"Jag är glad så länge du stannar här jag", säger han sen efter en stund.

"Mmm" svarar jag.

"Visst är det skoj att vara här också och busa med dig och Lillungen, men

  ibland längtar jag ändå hem när jag är här", försöker jag förklara.

 Med det somnar jag.


Av Meya - 4 januari 2009 16:37


Idag på förmiddagen har jag och Oskar busat i rasthagen igen. Nu på eftermiddagen gjorde vi en till promenad. Den här gången följdes vi åt igen Oskar och jag.

Oskar var jätteglad för att komma ut på promenad och hoppade och for i kopplet. Jag sa till honom några gånger att lugna ner sig. Så efter ett tag fattade han och gick lite mer "vuxet" i kopplet. Gammelmatte sa också till honom och då gick han väl något sånär.

Vi gjorde en något kortare promenad idag, men det var ändå roligt. Vi hade skoj. Men det var ju rätt kallt ute. Men så länge vi rörde på oss så höll vi oss ju varma.


Av Meya - 3 januari 2009 13:20


Idag på eftermiddagen när Gammelmatte kom med kopplet till mig och Oskar så sa Oskar "Nu ska vi ut och promenera".

När jag frågade hur han visste det svarade han att det brukar Gammelmatte nästan alltid göra ungefär den här tiden på dagen, då är det oftast mest behagligt ute och dessutom dagsljus.

"Spännande" tänkte jag och började vänta på att Gammelmatte skulle klä på sig klart. Mycket riktigt, det blev promenad, och en lång sådan.

Här var det nya spännande dofter överallt att lukta på, och jag skvätte lite varstans där det var något intressant.

Efter ett bra tag märkte jag att Gammelmatte blev lite irriterad över att jag skulle stanna och skvätta som "en annan hanhund" som hon uttryckte det. Även Oskar undrade varför jag gjorde det. Jag vet inte svarade jag, det bara blir så.

 "Ska du till och löpa" frågade Oskar ?

 "Nej sa jag, inte vad jag vet". "Det är bara något jag är van att göra."

 "Ja du luktar ju inte precis löptik" menade Oskar.

 "Nej sa jag jag vet det".

 "Men sluta nu fråga en massa, fortsatte jag sen lite smått irriterad.

 "Jag bara gör så här, vad ska du göra åt det ?" frågade jag sen Oskar.

 "Inget antar jag" svarade Oskar.

Sen lufsade vi på jämte varandra ett tag under lite putt tystnad. Men jag "skvätte" inte på rätt länge därefter.

När jag inte tänkte på det så mycket, så behövde jag inte "skvätta" lika ofta upptäckte jag.

 Gammelmatte gick på i en lagom takt. Ibland när jag ökade farten lite så sa hon bara "Sakta" så lugnande jag ner tempot lite, för så gör min familj också där hemma. Jag vet ju inte vad det betyder, men när tonen är lugn så saktar jag liksom bara ner.

Det var en skön promenad. Dessutom hade jag ju sällskap av Oskar. Lite busade vi, men inte så mycket.

Väl hemma igen så var jag törstig, och tydligen Oskar också, för när Gammelmatte kom med vatten skålen var han först framme. Helt ok för mig, jag kunde vänta en stund. Medans vi drack hörde vi hur Gammelmatte tog med sig min andra kompis ut. Jag kallar henne "Lillungen". Hon är en 10 månaders boxervalp. Ibland vill jag leka med henne och ibland tycker jag hon är jobbig. Men det är ju så det kan vara ibland.

Av någon anledning ville inte Gammelmatte att jag skulle busa med henne just nu, så jag bara gnällde lite igenkännade och viftade på svansen till henne när hon gick förbi. Hon svarade och sa att hon gärna skulle vilja busa just nu med mig, men får tydligen inte göra det för Gammelmatte.

De blev borta en bra stund och jag slumrade till lite så jag vet inte hur länge de varit borta. Men jag vaknade när de kom tillbaka.


Hagaplan