Senaste inläggen

Av Meya - 12 februari 2009 22:10


De senaste dagarna har det varit så mycket lugnare, även om Stormatte ibland har varit mycket bestämd mot mig, för hon tycker jag får återfall till dåliga vanor. Gissa om hon blev arg häromdagen när jag var upp på bordet och slickade rent rester från Lillhusses tallrik. Då fick jag en skarp tillsägelse och utvisning från flocken i övrigt. Storhusse och Stormatte samt Lillhusse satt i vardagsrummet, men jag fick ligga ensam i hallen. Det var inte roligt. Mellanhusse och Mellanmatte var inte hemma just då, så där fick jag ingen tröst heller.

Jag förstod att Stormatte inte gillade att jag städade Lillhusses tallrik, även om jag själv tyckte det var så onödigt att slänga de matrester som var kvar.

Då var det ju bättre, tyckte jag, att de kom till någon nytta - i min mage.


Av Meya - 1 februari 2009 22:03


Ja nu har det inte bloggats här på länge.

Men vi har haft en del diskussioner i flocken har jag förstått, och då känns inget roligt. Oftast har det varit Mellanmatte och Stormatte som har diskuterat högljutt och argt. Det känns väldigt jobbigt. Stormatte säger ibland till Storhusse på kvällarna att det verkar som om Mellanmatte vill försöka styra flocken och hela tiden försöker att utmana dem båda.

Nu har Storhusse och Stormatte suttit flera kvällar i rad och pratat om hur de ska komma på en lösning på ett sådant problem som egentligen är ett helt onödigt problem.

Själv tycker jag bara att det är så jobbigt att Mellanmatte och Stormatte bråkar. Varför kan inte Mellanmatte och Stormatte bara vara sams så att alla mår bra ??????


Av Meya - 29 januari 2009 20:16


Mellanmatte kom inte tillbaka förrän på eftermiddagen dagen efter och då var Stormatte och Mellanmatte äntligen vänliga mot varandra igen och kramades och sådär. Skönt att det slutade så.

Men varför gör de så mot varandra egentligen ? Varför ska de behöva vara osams ? Egentligen tycker de ju faktiskt om varandra - i alla fall ser det ut så, och låter så när de sitter ner tillsammans och pratar om det som varit och som ev ska komma framöver.

Men kanske är det så att båda har det jobbigt just nu, var och en på sitt håll. Jag vet faktiskt inte, men det kan ju vara så.

Av Meya - 28 januari 2009 00:10


Idag var Mellanmatte och Stormatte jättearga på varandra. Jag vet inte varför. Men de bara lät jättearga och högljudda när de bråkade med varandra.

Stormatte var riktigt arg på Mellanmatte som tydligen just då inte förstod vad Stormatte försökte säga utan bara fortsatte bråka med Stormatte. Men Stormatte skriker ändå inte så mycket på henne som hon gjort förut. Själv gick jag och lade mig vid Storhusses fötter, för det var jobbigt att höra Stormatte och Mellanmatte låta så arga på varandra. Varför kunde de inte bara prata med varandra som vanligt.

Sedan började Mellanmatte bråka med Storhusse också, då visste inte jag vart jag skulle ta vägen. Allt var så jobbigt.

Det hela slutade med att Mellanmatte tog sin väska och gick ut.

Då satte sig Storhusse och Stormatte i vardagsrummet och stängde dörren om sig och började prata med varandra. De samtalade i väldigt låg ton, men jag hörde att de var ledsna och lite oroliga i rösten.

Vad var meningen med allt det här bråket som just varit - egentligen ?


Av Meya - 23 januari 2009 18:13


Idag när Mellanhusse kom hem så tog han med mig ut på en joggingrunda. Det hör till ovanligheterna. Nackdelen är ju att det är svårt att "kissa i farten" så att säga, så varje gång Mellanhusse måste stanna för att jag ska kissa, så ställer han sig och tittar på mig och säger bara

"Måste du kissa nu igen ?"

Sen fortsätter vi vår runda.

Av Meya - 23 januari 2009 13:58


Jag fick "löpbyxan" på mig för några timmar sedan. Jag har haft sån en gång förut, och jag blir lika glad varje gång den tas av för att jag ska rastas ! Visserligen kan jag säkerligen rastas med den också, men det vill jag ju inte.

Stormatte och Storhusse tycker tydligen att de får "städa" lite väl ofta och torka golven just nu. Så det blev visst så här.

Fördelen med "löpbyxan" är att jag får gå överallt i vårt bo. Utan "löpbyxan" får jag bara vara på ett par begränsade utrymmen där det är lättast att torka golvet tydligen. Men det känns ändå bättre på ett sätt som sagt just nu då den är på. Nu får jag fortsätta vara jämte Stormatte eller de övriga i gänget, oavsett vart de är.

Det är ju inte helt fel !



Av Meya - 22 januari 2009 23:48


Idag till natten blev det en längre promenad igen. Det var så skönt.

Även denna gång var det Storhusse som tyckte han ville promenera en stund, och jag fick följa med.

Inget särskilt hände mer än att jag tyckte dte var så skönt att få komma ut en stund och röra på mig ordentligt. Storhusse tränade lite att "gå fot" men inte så mycket, så det var ingen konst för mig.

Nu ska jag sova. Stormatte hon sover redan. Hon har varit på jobbet hela dagen och var visst trött. Storhusse ska i säng han med nu ser det ut som.


Då så - SOV GOTT allesammans !

Av Meya - 22 januari 2009 17:15


Idag när Stormatte hade klippt mina klor så fick hon efter en stund för sig att leka "gömma saker". Först tog hon fram klotången igen, sen en godis, det kände jag att hon hade i handen för det luktade gott. Sedan lade hon först "klotången" på golvet och ville se om jag kunde apportera den. Sedan lade hon i "klotången" i en liten väska.

Alltsammans lade hon på golvet och sa "SÖK".

Jag har tränat lite på det nu några gånger så jag har förstått att Stormatte denna gång ville att jag skulle leta reda på "klotången" till henne, den luktade gott ska ni veta, leverpastej eller något sådant påstod Stomatte.

Sagt och gjort. Jag tog itu med uppgiften med en rejäl portion energi, det är kul ju. Men problemet var att väskan endast var "pyttelitet" öppen, jag fick inte ens in min nos i den. Jag gjorde flera försök att öppna väskan, för jag hade förstått att jag först måste öppna den för att komma åt innehållet. Men vad jag fick kämpa, och där låg väskan bara med en så väldoftande "klotång" att jag aldrig varit med om maken.

Till sist fick jag upp väskan, utan att ha sönder den, som Stomatte sa, och tog ut klotången ur den och lät Stormatte ta den. Då fick jag min godis. Det var gott. Jag ville prova en gång till, men dte gjorde inte Stormatte. Istället satte hon sig och gosade med mig en stund. Inte illa det heller faktiskt.


Hagaplan